Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrouskání u koček

19. 2. 2007

Víte, co je to mrouskání u koček? Co to znamená a čím se mrouskání projevuje?

 

 

Mrouskání u koček znamená, že jsou kočky v říji. Vypadá to velice zajímavě. Kočka chce kocoura a to nejlépe hned. Vypadá to tak, že kočka vystrkuje zadek a pronikavě mňauká. Kočka v této poloze chodí dopředu ,ale i dozadu, válí se po podlaze, převaluje se a otírá o všelijaké věci.

Přesto, to není vždy takto. Někdy, spíše výjimečně se objevují umírněné projevy. Těm, co se to poštěstilo, můžou majitelé některých koček jen tiše závidět.

 

 

 První mrouskání se projevuje tak okolo 9-12 měsíce od svého narození. Docela často se  objevuje již v 6 měsíci ( zda-li je to váš případ, nedoporučuji ji dát k nakrytí. Pohlavně vyspělé, ale fyzicky na porod nepřipravené). Přibližně trvá 14 dnů (intervaly v období říje) a kočka se při mrouskání nedá vykastrovat, kvůli velkému prokrvení. Mrouskání je velmi časté přibližně co čtvrt roku. 

 

 

 

 

 

Promiňte, že sem vám tady nepřidělila fotku, ale bohužel mi kotě , Myška, přestala mrouskat před 4 dny. :)

Mrouskáni není pro kočky škodlivé a nijak tímto netrpí, jak se často ptáte v dotazech. Proto přeji trpělivost a doporučuji si koupit špunty do uší. 

 Ovšem, může se stát, že dojde k tzv. trvalé říji. To znamená že kočka bez přestání mrouská - hubne, zhoršuje se jí srst. V tomto případě je ,,nutnost´´ zvolit vhodnou antikoncepci a následně vykastrovat. Ne příliš častý jev.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

opravdu je to mrouskání???

(Michelle, 18. 5. 2008 13:17)

Ahojky, chtěla bych se zeptat:Máme kočičku je jí 5,5 měsíce a příjde mi že už se mrouská.ale co jsem si tady četla prý to přichází až později.Vanneska,tak se jmenuje se o vše otírá,je ubec taková mazlivější a mnouká ale není to nic ztrašného.Tak jestli je možné že se tedy opravdu mrouská?Taky se chci zeptat na kastraci jestli je to opravdu nutné když doma máme jen jí.Z žádným kocourem nepříjde do styku.Zajímali by mě vaše názory a zkušenosti.Díky všem předem...Pa :)

Odpověď pro Naďu

(Petakovy majitelka stránek, 3. 4. 2008 21:26)

S mrouskající kočkou by váš kocour měl být tak týden nejlépe v jedné oddělené místnosti.Kocour i kočka si na sebe musí teprve zvyknout věřte mi mám s tím své zkušenosti.

dá ji?

(Naďa, 3. 4. 2008 7:18)

Dobrý den. Měla bych dotaz, jestli s tím máte nějaké zkušenosti. Mám kocoura (1 rok), mohu říct, že byl dosti nadrbanej, neustále nám ojížděl deku, tak jsem mu dovezla nyní mrouskající kočku. Řve jak kráva, nastavuje, ale on zatím před ní utíká. Dnes je to už 3 dny, co takhle vyvádí. Je nějaká šance, že dojde ke spáření a nebo jí prostě nechce?

Odpověď Kristýně

(PETAKOVY majitelka stránek, 30. 3. 2008 17:09)

Ahoj doporučila bych ti aby sis koupila sprej proti znackovani a koček dá se to běžně koupit.Sprejem nastříkáš místa kde se ti počůrává a ten pach jí bude odpuzovat ale jinak myslím že to po mrouskání přejde-mrouskání trvá až 30 dní takže zatím buď v klidu s pozdravem PETAKOVY

značkování , ale u kočiček ????

(Kristýna, 28. 3. 2008 21:01)

Ahoj nastal nám doma velice zvláštní a nepříjemný problém. Naše britská kočička ( 9 měsíců ) se začala mrouskat, trvá to už 14 dní a stále to nevipadá že by měla přestat. Do toho nám začala počůrávat určitá místa , spíše taková jako jsou předložky nebo chlupatiny u postele , dříve nic takového nkdy neudělala , přitom svůj záchod záchůdek má stále měněný. Prosím radu.

PETAKOVY majitelka stránek

(Odpověď na dotaz pro martinu, 22. 3. 2008 18:34)

Ahoj abych pravdu řekla je zcela normální že tvoje kočička i přesto že jí není ani 1 rok už má nebo měla mrouskání 2.Neboj se je všechno s tvojí kočičkou v pořádku.Moje kočka měla taky ještě před 1 rokem 2 mrouskání.Neboj se s pozdravem PETAKOVY

Odpověď na dotaz pro Antiku

(Petakovy majitelka stránek, 22. 3. 2008 18:29)

Ahoj ohledně antikoncepce máč krátký článek na těchto stránkách ANTIKONCEPCE pro kočky ohledně nejasností mě klidně znovu kontaktuj.S pozdravem PETAKOVY

nic

(martina, 20. 3. 2008 15:49)

je to tu pomalí už to mrouskání nevidržím

mrouskání

(martina, 20. 3. 2008 15:46)

naší britské kočce nini ani rok a mrouskání má už po druhé.máta nákou radu.

Antiko

(cert, 17. 3. 2008 8:26)

Pisete tu o antikoncepci, ale jakou mate na mysli? Kde se to bere a kolik to stoji?

Odpověď na DOTAZ

(patakovy majitelka stránek, 2. 1. 2008 18:45)

Skuste jí dávat antikoncepci,kočka sice může ještě potom mrouskat(i když většinou nemrouská)a kdyby přece jenom mrouskala tak bude mrouskat míň,a nebude to tolik slyšet.Kdyby ste chtěla jiné východisko tak se ozvěte.

..................

(nevyspalá, 31. 12. 2007 16:07)

kočičku máme vykastrovanou a stejně se mrouská je to k nevydržení co mi ted poradíte??????

Odpověď na DOTAZ

(patakovy majitelka stránek, 13. 12. 2007 10:28)

Ano i když se kočce dává antikoncepce mrouská není jediné východisko kastrace jsou také určité druhy hormonů,ale ty moc nedoporučuji,protože by mohly mít špatný vliv na vaší kočku(mohla by se změnit,chovat se jinak...)Jestli máš k tomuto tématu další otázky tak se zeptej.Jestli nemáš tak můžeš i k tématu jinému!pa pa ☺☺☺

Kočičí antikoncepce

(Klára, 12. 12. 2007 8:04)

Chtěla bych se jen zeptat jestli když se kočce dává antikoncepce jestli se taky mrouská.
A jestli jediný způsob jak tomu zamezit je dát ji vykastrovat.

Odpověď na DOTAZ

(patakovy majitelka stránek, 21. 11. 2007 19:36)

Ahoj!Pro kočku to není trápení ba naopak.Zkrátit to nejde záleží jen na tvojí kočce jak dlouho bude mrouskat ale upozorňuji kočky mrouskají často a většinou to je k nevydržení takže jestli nechceš ať tě tvá kočka budí doporučuji vykastrovat!

Rada

(Vendulka, 19. 11. 2007 23:18)

Prosím poraďte jak kočce zkrátit nebo usnadnit mrouskáni nepočítám kocora jako východisko.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9