Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrouskání u koček

19. 2. 2007

Víte, co je to mrouskání u koček? Co to znamená a čím se mrouskání projevuje?

 

 

Mrouskání u koček znamená, že jsou kočky v říji. Vypadá to velice zajímavě. Kočka chce kocoura a to nejlépe hned. Vypadá to tak, že kočka vystrkuje zadek a pronikavě mňauká. Kočka v této poloze chodí dopředu ,ale i dozadu, válí se po podlaze, převaluje se a otírá o všelijaké věci.

Přesto, to není vždy takto. Někdy, spíše výjimečně se objevují umírněné projevy. Těm, co se to poštěstilo, můžou majitelé některých koček jen tiše závidět.

 

 

 První mrouskání se projevuje tak okolo 9-12 měsíce od svého narození. Docela často se  objevuje již v 6 měsíci ( zda-li je to váš případ, nedoporučuji ji dát k nakrytí. Pohlavně vyspělé, ale fyzicky na porod nepřipravené). Přibližně trvá 14 dnů (intervaly v období říje) a kočka se při mrouskání nedá vykastrovat, kvůli velkému prokrvení. Mrouskání je velmi časté přibližně co čtvrt roku. 

 

 

 

 

 

Promiňte, že sem vám tady nepřidělila fotku, ale bohužel mi kotě , Myška, přestala mrouskat před 4 dny. :)

Mrouskáni není pro kočky škodlivé a nijak tímto netrpí, jak se často ptáte v dotazech. Proto přeji trpělivost a doporučuji si koupit špunty do uší. 

 Ovšem, může se stát, že dojde k tzv. trvalé říji. To znamená že kočka bez přestání mrouská - hubne, zhoršuje se jí srst. V tomto případě je ,,nutnost´´ zvolit vhodnou antikoncepci a následně vykastrovat. Ne příliš častý jev.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jedná se o mrouskání ??:O

(Petr Myška, 21. 4. 2014 9:39)

Před pár týdny jsme donesli Britskou kočku , která má 3 roky , poslední dobou (asi 3 dny) nad ránem mňouká a občas udělá louži , což nedělala.

Může to být začátek mrouskání ??
Děkuji za odpověď. :)

Re: Jedná se o mrouskání

(Ludmila Nováková, 27. 4. 2014 19:00)

Ano mám to doma úplně stejné.

kočičí život

(Kočičák007, 21. 4. 2014 13:30)

mám kočku které je rok a uz chodi ke kocourum od vedle,jednou se vrátila tekla ji nějaka tekutina tam ze spoda a od té doby strasne mnouka (mrouská) chci se zeptat co následuje potom?

Může se projevit mrouskání ničením věcí???

(Viktorie Sloupová, 27. 2. 2014 17:46)

Může se projevit mrouskání ničením věcí???Nebo že bude více aktivní???Jsou jí osm měsícu.

Časté mrouskání

(Petra, 4. 1. 2014 20:02)

Dobrý den, naše kočička má 7 měsíců, začala mrouskat poměrně brzy (cca.na přelomu 5-6měsíce). Mrouskání ji trvá kolem týdne (4-max.7dní), ale opakuje se každý měsíc. Je tohle normální, často čtu, že kočičky celoročně mrouskat nemají, že to trvá 14dní a to většinou v ledních měsících.
Děkuji za odpověď

jestlize nemrouska?

(Hana, 23. 9. 2013 9:29)

Dobry den muze kocka otehotnit jestlize nemrouska. Byla nekolik dni na ulici a je nejak moc mila.

Dotaz

(Romana, 5. 2. 2013 21:12)

Dobrý den. Máme doma 2 pejsky a 2 kočičky. Kočičky jsou z útulku a té menší je 7 měsíců. Teď začala tak nějak divně mňoukat, jakoby ji na nože brali :o) ale zadeček nenastavuje, jen se sem tam převalí na zemi. Je toto prosím vás asi mrouskání? Myslela jsem, že bude krvácet jako naše fenka při hárání. Nemám o kočičkách vůbec přestavu v tomto ohledu. Chceme ji nechat vykastrovat, mysleli jsme, že to stihneme ještě před prvním mrouskáním. jak dlouho asi mrouskání trvá? u fenky je to jednoduché, ta přestane krvácet. Můžete mi prosím poradit? Děkuji Krejčová

Re: Dotaz

(Denisa, 5. 3. 2013 23:41)

Dobrý den paní Krejčová, naše kočička to měla stejné. Nejprve jenom několik dní mňoukala po nocích i přes den, ale zadeček nenastavovala. Po pár dnech se to projevilo naplno. Začala nastavovat zadeček, mňoukat, převalovat se. Jinak krvácení jako u fen jsem nikdy nepostřehla ani u předchozí kočičky, je v mnohem menší míře. Doufali jsme, že kastraci také stihneme, ale kočička nás překvapila a začala mrouskat už v šestém měsíci. Takže nezbývá nic než počkat :)

Re: Dotaz

(Labanda ©, 29. 5. 2013 16:42)

KOČIČKY NEKRVÁCÍ A POKUD, TAK SE S NIMI MUSÍ K LÉKAŘI a je možné že to je mrouskání

Re: Dotaz

(Anna, 7. 7. 2013 21:12)

Mrouskání trvá jak kdy každá kočička to má jinak

u,poptávka ...

(Kačka, 7. 7. 2013 21:06)

CHci se zeptat zda od kolika let mužu necha připustit moji kočku ?? a kdy je to nejlepší :)

Je možné, že kočka mrouská znovu po 14ti denní pauze?

(Petra, 19. 2. 2013 20:58)

Máme britskou modrou a je jí rok a čtvrt.. 14 dní nazpátek nám začala poprvé mrouskat a trvalo to týden.. Bylo to strašný! Nedala na sebe šáhnout, strašně mňoukala ani sme nespali.. A teď to začíná nanovo! Je to možný?

Re: Je možné, že kočka mrouská znovu po 14ti denní pauze?

(Amálie, 7. 6. 2013 17:46)

Mám to samé!!! Taky britku a už to přišlo po třetí, v noci nespím a nevím co jí je.. jestli je to normální nebo nějaká nemoc či co... :-(

Mrouskání

(Amálie, 7. 6. 2013 17:42)

Dobrý den,

mám doma roční britskou modrou kočku a jak jste psala výše, projevilo se mrouskání... Trvalo asi týden a tak za 14 dnů to přišlo znova... To trvalo tak 4 dny a uklidilo se to... no dneska je tomu cca 14 dní a je to tu znova! Chceme ji dát s mamkou na krytí ale při prvním mrouskání to prý není dobré...tak čekáme. Ale nevíme jestli to furt není to jedno mrouskání nebo už další... Myslíte že máme zajít na veterinu nebo tak něco ? Mamka to neřeší říká že je to normální ale já se chci ujistit... :-) Děkuji.

jen mě ještě napadlo

(Labanda ©, 29. 5. 2013 16:49)

jen mě ještě napadlo že jsem přemýšlela, vyrobit kočičkám takové nějaké šidítko, aby z toho alespon něco měli (napadlo mě to, když kámošky fenka skákala a třela se o plyšáka, dokonce měla i orgasmus, nebo jestli čůrala u toho) jen nwm tak nějak jak na to a jak to spáchat AJ VYMYSLET trochu asi přežitek já vím, ale třeba by jim to pomohlo

chci jen zeptat když dojde k tzv. trvalé říji

(Labanda ©, 29. 5. 2013 16:39)

dobrý den
chci jen zeptat když dojde k tzv. trvalé říji jestli je kastrace levnější, nebo jsem ted docela ve fin. tísni ale jedna z mých koček mrouská skoro každý měsíc, abych to upřesnila pokaždé se trefí na dny mé periody dva měsíce jsem měla zpoždění, tak dva měsíce nemrouskala, asi cítí, že budu mít ty dny a tak mrouská papá stejně s Mnousem a je poloviční, jako Mrnous a mrouská né jednou za 3 měsíce, ale každý měsíc a obě jsou kočičky mrnous zatím mrouskala jen 2x

Mrouskání při kojení týdeních koťat..

(Libuše, 18. 5. 2013 13:34)

Kdo má zkušenosti s tím, že se kojící kočka, 10 dní po porodu, neuvěřitelně mrouská a nechá se kocoury znovu nakrýt?
Myslela jsem si, že to ani v přírodě není možné!!!

Mrouskání

(Daniela, 27. 5. 2011 15:28)

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat jestli normální, že naše kočka, který jsou už tři roky teď začala mrouskat a přitom i lehce krvácí, spíš lehce špiní... Neměli bysme jít k veterináři?

Re: Mrouskání

(Petra, 17. 7. 2011 21:49)

Ihned k veterináři!

Re: Mrouskání

(Dáša, 12. 5. 2013 11:30)

Veterinářka nám řekla, že když se kočička nedá vykastrovat, intervaly mezi mrouskáním by se mohly zkracovat, že by pak mrouskala prakticky pořád a mohly by se jí z toho udělat cisty na vaječnících. Toho se bojím. Kocoura jsme nechali vykastrovat a je tupější, tak mám obavy, aby se taky po kastraci nezměnila. Jsme v paneláku, ale jak jsme měli na vesnici kočičku, tak vím, že ony žijou jenom pro koťátka. Feny tu prakticky nekastrujou, ač je plný sídliště uštěkaných fen a kočky každý hned kastruje, víc mi vadí to štěkání než mrouskání.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

následující »