Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrouskání u koček

19. 2. 2007

Víte, co je to mrouskání u koček? Co to znamená a čím se mrouskání projevuje?

 

 

Mrouskání u koček znamená, že jsou kočky v říji. Vypadá to velice zajímavě. Kočka chce kocoura a to nejlépe hned. Vypadá to tak, že kočka vystrkuje zadek a pronikavě mňauká. Kočka v této poloze chodí dopředu ,ale i dozadu, válí se po podlaze, převaluje se a otírá o všelijaké věci.

Přesto, to není vždy takto. Někdy, spíše výjimečně se objevují umírněné projevy. Těm, co se to poštěstilo, můžou majitelé některých koček jen tiše závidět.

 

 

 První mrouskání se projevuje tak okolo 9-12 měsíce od svého narození. Docela často se  objevuje již v 6 měsíci ( zda-li je to váš případ, nedoporučuji ji dát k nakrytí. Pohlavně vyspělé, ale fyzicky na porod nepřipravené). Přibližně trvá 14 dnů (intervaly v období říje) a kočka se při mrouskání nedá vykastrovat, kvůli velkému prokrvení. Mrouskání je velmi časté přibližně co čtvrt roku. 

 

 

 

 

 

Promiňte, že sem vám tady nepřidělila fotku, ale bohužel mi kotě , Myška, přestala mrouskat před 4 dny. :)

Mrouskáni není pro kočky škodlivé a nijak tímto netrpí, jak se často ptáte v dotazech. Proto přeji trpělivost a doporučuji si koupit špunty do uší. 

 Ovšem, může se stát, že dojde k tzv. trvalé říji. To znamená že kočka bez přestání mrouská - hubne, zhoršuje se jí srst. V tomto případě je ,,nutnost´´ zvolit vhodnou antikoncepci a následně vykastrovat. Ne příliš častý jev.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

utek prii mrouskání

(kočinda, 15. 3. 2011 18:23)

Dobrý den , je to druhý den co moje kočka mrouská... chteka moc ven a tak jsme ji nebránili jenze od dnesního rána neníé k nalezení je to normální ????

první mrouskání

(Lenka, 15. 1. 2011 10:31)

Může mi někdo poradit,nemám zatím zkušenosti....Když se kočka při mrouskání nechá připustit a otěhotní...vydává i nadále ty nepříjemné pisklavé zvuky??

Re: první mrouskání

(Peta, 23. 1. 2011 8:54)

Pokud kočka ,,otěhotní" tak nemrouská(nevydává nepříjemné pisklavé zvuky).

Re: první mrouskání

(petra, 11. 3. 2011 23:07)

ano i když je kočka nakrytá a kocour jí oplodní jen jednou tak bud enadále vyvolávat. Pokud ale bude celou dobu s kocourem tak bude spokojená a klidná. U nás je kočka s kocourem 4-5 dní a záleží na kocourovi jak dlouho má o ni zájem. nejhorší je, když kocourovi stačí jeden den a kočka stále touží to může plakat i když je už vlstně nakryá

mrouskání

(monika, 1. 3. 2011 19:21)

já mám doma micinku a ed se mrouská mám přítele kterého ona nemusí ale když se mrouská tak zaním leze nejvíc:D jeto hrozný to naříkání ale aspon že noc je beze řvu spí totiž celou noc snámi...nejvíc se nasměju když se válí po zemy

mrouskání

(Hanka, 12. 2. 2011 13:18)

dobrý den chtěla bych se zeptat za jak dlouho kočka zase začne mrouskat po prvním mrouskání, protože jsme byli na horách a to zrovna mrouskala a nemohli jsme ji připustit ke kecourovi a jak jsme přijeli tak už nemrouskala

Re: mrouskání

(Peta, 27. 2. 2011 9:10)

Bohužel to se nedá přesně určit. V období kdy se mrouská je to 2-3 týdny /opět znova/ jinak co čtvrt roku.

KOCOUR A PRVNÍ KOŤATA

(LUCIE, 24. 2. 2011 17:17)

PROSÍM MÁTE NĚKDO KOCOURA? MÁM 9MĚS STARÉHO SIBIŘE A TEĎ SE NEJSPÍŠ POKOUŠÍ PŘISKAKOVAT MOJÍ 3LETOU KASTROVANOU ČIČINU. PROSÍM JAK SE POZNÁ, ŽE TO NA NĚJ OPRAVDU PŘIŠLO? NEMÁM S TÍM ZKUŠENOSTI, ALE VÍM, ŽE KASTROVANÁ KOČKA MU DÁVÁ NAJEVO ŽE SE NEDÁ... CHCI SI TEĎ KOUPIT KOČKU 4 MĚS STAROU ABY MOHLI MÍT KOŤATA. KDY JE NEJLEPŠÍ PŘIVÉST KOČKU DO JINÉHO STAVU? MŮŽE UŽ PŘI PRVNÍM MROUSKÁNÍ? DALŠÍ JE TO, ŽE KOCOUR JE SIBIŘ A NOVÝ PŘÍRUSTEK KOČKA BUDE RAGDOLL... JE MOŽNÉ JIM DOPŘÁT A NEBO BY SE PAPÍROVÁ PLEMENA NEMĚLA KŘÍŽIT? NEMÁTE NĚKDO TYHLE ZKUŠENOSTI? DÍKY ZA ODPOVĚĎ (DANCE.LUCY@SEZNAM.CZ)

Re: KOCOUR A PRVNÍ KOŤATA

(Peta, 27. 2. 2011 9:09)

To záleží na vás jestli chcete křížit kočky s papírama.Každopádně si myslím že by to byla velká škoda.

Je tak časté mrouskání normální?

(Zuza, 3. 2. 2010 17:43)

Může mi někdo prosím poradit?Naše kočenka Gismína asi 1,5r stará (v létě měla první koťata) začala o vánočních svátcích znova mrouskat.Trvalo to sai 14dní,pak týden klid...a zase znova začla mrouskat.Mnohem silněji a intenzivněji...taky trvalo asi 14dní.Na týden se uklidnila,všichni jsme si oddechli a minulý týden začla mrouskat znova.Kastrovat jsme zatím nechtěli,rádi bychom ještě alespoň jednou koťata,ale púozději.Je nějaký způsob jak jí pomoci....aby neměla tak časté mrouskání? Je nám jí moc líto.Je to obyčejná kočka domácí,žije s námi v bytě. děkuji za pomoc.

Re: Je tak časté mrouskání normální?

(zuza, 4. 1. 2011 21:38)

hned jak se zacne lisat a jecet jedte na veterinu.pichne ji injekci za par korun,a je po jeceni

No to potěš koště

(Aleš, 20. 5. 2010 21:18)

Máme druhý den mruknu a vůbec nespíme,no potěš koště.

Odpovědi :-)

(Petulkakovy, 7. 4. 2010 16:33)

Dobrý den, chtěla bych se omluvit za chyby v článcích a zároveň za to, že jsem se minimálně rok těmto stránkám nevěnovala.

Pro Zuzu: Ano, je to normální.:) Nebojte se s vaší kočičkou není nic v nepořádku. Bohužel pro nás, to opravdu tak je. Kočička přestane mrouskat a za týden je to tu zpět. :) Jinak, věřte tomu, že vaší kočičce to nevadí, ba spíše naopak. Moje rada ? Vydržte ;)

Pro Petra : Ano, to znám. :)

Pro Svatavu: To je mi líto.Sama vím, že je to skoro k nevydržení. Jinak já mám kočičky vykastrované a v období kdy začínají jiné mrouskat, tak ony se tulí, ale neřvou. Tedy jen tak jednou za celou dobu a to se přežít dá.

Pro Martinu: Nemůžeš. Vaječníky jsou moc prokrvené, takže až mrouskání skončí ;-)
Pro Dr. Zoidberga: Omlouvám se, za to. Psala jsem to když mi bylo 13. (Nyní je mi 15) ;)

čeština

(dr. Zoidberg, 14. 3. 2010 10:33)

bylo by dobré doplnit si znalosti češtiny, aby to nevypadalo, že tento web dělá žákyně druhé třídy obecné školy

Mrouskající kočka

(Martina, 24. 2. 2010 22:09)

Můžu nechat kočku kastrovat zrovna když mrouská?

mrouskání

(Svatava, 17. 2. 2010 18:22)

Moje britská kočina-/1 rok/ před týdnem přestala
mrouskat /trvalo to týden-hrůza/, zítra objednaná na
kastraci! No a právě teď začla mrouskat znovu!
Paráda!

mrouskani siamky

(petr, 15. 2. 2010 16:31)

nase kocka uz mrouskala ve 4 mesici zivota a nyni mrouska znova a to uz po ctrnacti dnech je to desne a hlavne v noci

video

(video (Hrůša), 12. 2. 2010 21:09)

mám video jak koučka mrouká nejni tam toho moc videt ale aspon neco jestli to chcete videt :-D napise te mi na icq 477330827 ale myslim žo to už videl každej :-D

Chcete někdo kočku?

(Zuzka, 30. 9. 2009 22:37)

Ze zdravotních důvodů-alergie syna, darujeme 4 letou britskou modrou kočku, je očkovaná, nekastrovaná, zdravá, tel. 774366210

Pro Zdenu

(Terry15, 11. 6. 2009 18:45)

Děkuju. A můžu se ještě zeptat: říkala jste že jste zde říkala že u každé kočičky je mrouskání jiné. Takže myslíte že třeba ta naše jedna už mrouskala, jen to nebylo poznat? To se to pak ale poznat nějak musí ne?


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

následující »