Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrouskání u koček

19. 2. 2007

Víte, co je to mrouskání u koček? Co to znamená a čím se mrouskání projevuje?

 

 

Mrouskání u koček znamená, že jsou kočky v říji. Vypadá to velice zajímavě. Kočka chce kocoura a to nejlépe hned. Vypadá to tak, že kočka vystrkuje zadek a pronikavě mňauká. Kočka v této poloze chodí dopředu ,ale i dozadu, válí se po podlaze, převaluje se a otírá o všelijaké věci.

Přesto, to není vždy takto. Někdy, spíše výjimečně se objevují umírněné projevy. Těm, co se to poštěstilo, můžou majitelé některých koček jen tiše závidět.

 

 

 První mrouskání se projevuje tak okolo 9-12 měsíce od svého narození. Docela často se  objevuje již v 6 měsíci ( zda-li je to váš případ, nedoporučuji ji dát k nakrytí. Pohlavně vyspělé, ale fyzicky na porod nepřipravené). Přibližně trvá 14 dnů (intervaly v období říje) a kočka se při mrouskání nedá vykastrovat, kvůli velkému prokrvení. Mrouskání je velmi časté přibližně co čtvrt roku. 

 

 

 

 

 

Promiňte, že sem vám tady nepřidělila fotku, ale bohužel mi kotě , Myška, přestala mrouskat před 4 dny. :)

Mrouskáni není pro kočky škodlivé a nijak tímto netrpí, jak se často ptáte v dotazech. Proto přeji trpělivost a doporučuji si koupit špunty do uší. 

 Ovšem, může se stát, že dojde k tzv. trvalé říji. To znamená že kočka bez přestání mrouská - hubne, zhoršuje se jí srst. V tomto případě je ,,nutnost´´ zvolit vhodnou antikoncepci a následně vykastrovat. Ne příliš častý jev.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Toulání koček

(Petra, 12. 1. 2012 17:33)

Dobrý večer.
Ztratila se nám vykastrovaná kočička je jí rok a 10 měsíců. Za chvíli to budou skoro 2 měsíce, co je pryč. Hledali jsme všude v lese, na poli, chodili jsme po vsi, ale bez úspěchu. Je zvyklá být venku už od mala. Narodila se sama, takže byla dost velká a už od malička hodně zvídavá, ale také dost obratná a chytrá. S námi dost mazlivá, ale před cizími se vždy schovala. Nepřipadá nám pravděpodobné, že by se jí něco stalo, právě kvůli její obratnosti. Je možné, že by jí byla zahrada malá a vyrazila za dobrodružstvím, nebo za společností většího počtu koček ? Je nám také divné, že jí její máma nehledá, sice se po ní občas ohnala, ale jenom naoko a jinak ji pořád zpovzdálí pozorovala co a jak. Nemáte prosím nějaké zkušenosti ?
Děkuji za odpověď

Mrouskání?

(Dana Šmirausová, 7. 1. 2012 19:21)

Dobrý den mé kočce je 9měsíců a poslední dny se chová divně lehá si na břicho, hlasitě mňouká a zvedá ocas co se s ní děje, nevím co mám dělat poraďte prosím.
Děkuji za odpověď

Re: Mrouskání?

(Petra, 8. 1. 2012 12:52)

Vaše kočička mrouská :) Pokud nechcete mít koťátka doporučuju nemít poblíž kocoura :) Hezký den :)

Re: Re: Mrouskání?

(DAna Šmirausová, 8. 1. 2012 17:36)

Dobrý den ale není na to trochu mladá

Kočička 3 měsíce

(Tereza, 4. 1. 2012 10:46)

můj kamarád má kočičku které jsou 3 měsíce a včera mi řekl že už se mrouská :D nechtělo se mi tomu věřit ale on my jí ukázal :D tak že pozor někdy jak je vidět se může kotě začít mrouskat už jako malé :D

Annie

(Eliška Kondelíková, 4. 12. 2011 18:38)

Naše kočka Annie poslední dobou má vystrčenej zadek a divně mňouká. díky vašim stránkám jsme zjistily že mrouská. máte skvělé stránky :D

Mrouskání

(Nika, 23. 5. 2011 17:50)

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat,jestli je normální,že moje perská kočička stáří 10 měsíců se mrouskala a trvalo to asi 9 dnů.Potom přestala.Teď po týdnu kdy přestala jsem ji stříhala slepené chlupy kolem ocásku a ona začala znova mrouskat a už třetí den se zase mrouská a šílí dnem i nocí.Už nevíme co s ní.Teprve jí to skončilo a už zase.

Re: Mrouskání

(Petra, 17. 7. 2011 21:50)

Úplně normální :) Vím, že mrouskání nám všem leze na nervy, ale alespoň mějme radost s toho, že jsou ti naši mazlíci zdraví :)

strašně mrouská :(

(terka, 22. 6. 2011 14:11)

Ahoj naše kočka mrouská chce kocoura ale jak ji uklidnit kromě těch pilulek za 100kč napič na ponik003@seznam.cz

kastrace

(tereza, 3. 8. 2010 11:15)

Dobrý den, máme taky kočičku už asi 5-tým rokem.A nejvetší hrůza je,že kočička vykastrovaná je a stejně se mrouská. No je to taková její pomsta,že jsme jí nechali vykastrovat.....

Re: kastrace

(Gabča, 3. 5. 2011 21:49)

Ahoj, naše kočka je také 2. rokem vykastrovaná a cca 14 dní máme i přes její kastraci na zahradě cca okolo 8 nápadníků,kteří se jí dvoří :-(

pomoooc

(Jarda, 28. 4. 2011 22:07)

mě taky mrouská 6 měsíční kočka a to mám pouliční směs. Je to síla.. neustále po mě leze a vříská celou noc. Je to hotový očistec... Kdybych mohl podstrčím ji nějakému kocourovi, hlavně ať už zavře zobák. Nu i tak je to můj mazel.. Všem koho se to týká pevné nervy. Jednou to musí přestat ( doufám )

Mrouskani

(Andrea, 25. 3. 2011 16:48)

Dobry den, pišete tady že kočka poprve začne mrouskat mezi 9-12 měsici memu koteti je 6 měsicu a už davno mrouska po druhe žepry je to možne? Mam ji tyden a neda se to vydržet byvala majitelka tvrdi dokonce že už mrouskala třikrat přijde mi to divny na tak mlade kotě..

Re: Mrouskani

(Petra, 24. 4. 2011 10:49)

S tímto případem jsem se nikdy nesetkala. Doporučuji navštívit zvěrolékaře. Ale nemyslím, že by šlo o něco vážného.:) Jak se říká jsou tu i zvláštní případy a každý je trochu jiný :) Hodně štěstí :)

mrouskání

(Romana, 21. 4. 2011 7:38)

co kocour říká kočce když ji po dobu mrouskání čuchá k zadečku a nebo se ji zakousne do týlku prosím poradte

Re: mrouskání

(Petra, 24. 4. 2011 10:47)

To je naprosto normální. Moje kočka měla po nakrytí na krku velkej ,,ukouslej´´ kus, kvůli kterýmu jsme museli jezdit každý den na veterinu a čistit to, protože jí to hnisalo.

Jak dlouho může být kočka z domu, když se mrouská? NALÉHAVÉ!!!!!

(Kateřina, 31. 3. 2011 20:31)

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, je možné, že se naše Kočka mrouská, když už není víc jak týden doma? Nemáme s tím zkušenosti, protože naše další Kočky jsou vykastrované. Nikdy se nám nestalo, že by některá z nich nepřišla tak dlouho domů. Nevíme, co s ní může být.
Děkuji Vám za dopověď!

Re: Jak dlouho může být kočka z domu, když se mrouská? NALÉHAVÉ!!!!!

(Petra, 24. 4. 2011 10:39)

Ano, je to ,,normální´´. Kočky, tak i koucouři, občas odejdou a vrátí se někdy až za pár týdnů. Po kastraci se drží více doma. Hold pudy jsou pudy :)

otěhotněni

(Romana, 21. 4. 2011 7:44)

zase vás otravuji ale nemohla bych se vás na něco zeptat když kočka otěhotní jak dlouho se nemrouská?
prosííím!!!poradte.

Re: otěhotněni

(Petra, 24. 4. 2011 10:38)

CCA: do doby než porodí a dále to pokračuje v normálních intervalech /mimo kojení/


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

následující »