Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrouskání u koček

19. 2. 2007

Víte, co je to mrouskání u koček? Co to znamená a čím se mrouskání projevuje?

 

 

Mrouskání u koček znamená, že jsou kočky v říji. Vypadá to velice zajímavě. Kočka chce kocoura a to nejlépe hned. Vypadá to tak, že kočka vystrkuje zadek a pronikavě mňauká. Kočka v této poloze chodí dopředu ,ale i dozadu, válí se po podlaze, převaluje se a otírá o všelijaké věci.

Přesto, to není vždy takto. Někdy, spíše výjimečně se objevují umírněné projevy. Těm, co se to poštěstilo, můžou majitelé některých koček jen tiše závidět.

 

 

 První mrouskání se projevuje tak okolo 9-12 měsíce od svého narození. Docela často se  objevuje již v 6 měsíci ( zda-li je to váš případ, nedoporučuji ji dát k nakrytí. Pohlavně vyspělé, ale fyzicky na porod nepřipravené). Přibližně trvá 14 dnů (intervaly v období říje) a kočka se při mrouskání nedá vykastrovat, kvůli velkému prokrvení. Mrouskání je velmi časté přibližně co čtvrt roku. 

 

 

 

 

 

Promiňte, že sem vám tady nepřidělila fotku, ale bohužel mi kotě , Myška, přestala mrouskat před 4 dny. :)

Mrouskáni není pro kočky škodlivé a nijak tímto netrpí, jak se často ptáte v dotazech. Proto přeji trpělivost a doporučuji si koupit špunty do uší. 

 Ovšem, může se stát, že dojde k tzv. trvalé říji. To znamená že kočka bez přestání mrouská - hubne, zhoršuje se jí srst. V tomto případě je ,,nutnost´´ zvolit vhodnou antikoncepci a následně vykastrovat. Ne příliš častý jev.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mrouskání

(Lenka, 1. 9. 2012 23:04)

Mojí kočičce je už přes rok a pořád nemrouskala... Je to normální?

pomoc:-(

(Blanka, 13. 5. 2012 9:37)

Naše 6 měsíců stará kočička taky začala mrouskat. Ze začátku asi týden pohoda. Teď řve 20 hodin denně už dva dny v kuse. Je to šílené. Jak dlouho tohle nejhorší bude trvat?

Mrouskání

(Nikola a její kočka Lilly, 21. 4. 2012 9:28)

Je normální že kočka ve dne v noci mnouká do okna a když jí poležíš kroutí ocaskem a vystrkuje zadaček a furt se kroutí ?

Re: Mrouskání

(Jana, 22. 4. 2012 22:31)

Ta moje to dělá taky když se mrouská :) takže to zřejmě normální je. teď ji máme už venku volně puštěnou a mrouskání už prožívá úplně jinak

Re: Mrouskání

(Petra, 23. 4. 2012 20:59)

Ano je to běžné. ;)

Re: Mrouskání

(Hanča, 7. 5. 2012 12:21)

Dává jen najevo svá mrouskání venkovním kocourům...Takže ano,je to normální.

Mrouskání velmi mladé kočky

(Jana, 16. 4. 2012 20:49)

Dobrý den,

dostala jsem kočku cca ve 3 měsících.. do dvou týdnů u nás doma se začala poprvé mrouskat. Jelikož jsem jí nemohla mít pořád doma, udělala jsem ji pelíšek venku u baráku a mrouskání se opakovalo. To samozřejmě přilákalo sousedovic kocoury. Teď je jí něco přes 4 měsíce a roste ji bříško. Obávám se malých koťátek. Nemůže ji to nějak ublížit? Setkali jste se s tím už někdo? děkuji za veškeré rady. Je to opravdu ještě mládě.

Re: Mrouskání velmi mladé kočky

(Petra, 23. 4. 2012 21:03)

Tak s tímto jsem se ještě nikdy nesetkala :O

mrouskání

(Honza, 8. 4. 2012 9:42)

moje kočka už jednou mrouskala,asi před deseti dny,ted začala mrouskat znovu a je to horší než předtím,hrozně mnouká,jak dlouho to trvá,předtím to trvalo asi jen tři dny,pak byl klid.

ZNAČKOVÁNÍ

(HANKA, 1. 10. 2011 22:39)

DOBRÝ DEN. PROSÍM POTŘEBUJI PORADIT MÁME 2,5 STAROU KOČIČKU MROUSKALA SE JEDNOU ZA PŮL ROKU TRVALO TO PÁR DNÍ. ALE TEĎ V LÉTĚ ZAČALA MROUSKAT A VŠUDE SI VŠECHNO ZNAČKUJE. HROZNEJ KOČIČÍ SMRAD TED PO MĚSÍCI ZAČALA OPĚT A JE TO DĚS UŽ JSOU TO VÁŽNĚ LOUŽE A SMRDÍ VŠUDE CHCI JÍ NECHAT VYKASTROVAT, ALE JDE TO I PŘES TY JEJÍ DNY??? TED TO TRVÁ UŽ TÝDEN :-(
DĚKUJI ZA RADU

Re: ZNAČKOVÁNÍ

(Petra, 8. 1. 2012 13:00)

Dobrý den, během dnů, kdy kočka mrouská nejde umožnit kastraci, kvůli velmi prokrveným orgánům atd. Tidíž hned po tom co domrouskala nebo ještě před tím než začne. :) Jinak na označkování doporučuju citrón. Kočky do nemají rány. Stačí nakrájet na plátky a dát na místa kde značkuje :) Hezký den přeji :)

Re: ZNAČKOVÁNÍ

(Marie, 12. 3. 2012 23:41)

Dobrý den,mám stejnou zkušenost.Kočička mi mrouská každou chvíly a všechno očůrává,veterinář mi poradil jedinou(pro všecny únosnou)možnost..vykastrovat.Tak teď čekám až na chvilku přestane,aby mohla na zákrok.Z vlastní zkušenosti nedoporučuji i přez ochotu veterináře,provádět zákrok při mrouskání.To už jsem zažila u své první kočičky a i přez to že mně pí.veterinářka ujistila,že jí nic nehrozí..kočička mi umřela..Tak doufám,že u téhle proběhne vše v pořádku..

incest?

(Míla, 8. 2. 2012 13:46)

Máme dvě kočky, vykastrovaného kocoura a nekastrovanou kočku, ona začala poprvé mrouskat. Máme je oddělit nebo je nechat po spolu?Děkuji za jakékoliv rady a názory.

Re: incest?

(jppetty, 9. 3. 2012 19:02)

ahoj mam taky kastrovaneho kocoura a nekastrovanou kočku, už několikátý den mrouská.. Kočka pořád dolízá za kocourem a předvádí se ale on oni nejeví zájem. Její nesnesitelný mňoukání řešíme tím, že večer dostane postroj a přivážu si ji k ruce. Je na něho zvyklá a okamžitě lehne, vrní a více méně celou noc prospí... Nevím co bych bez toho dělala. :)

kočičí mrouskání

(Petra , 24. 2. 2012 23:16)

CHci se zeptat, když kočka byla už u kocoura a piořád tak divně mnouká, chce to ještě, nebo jak to funguje? Předem děkuji za odpovět.

kočičí mrouskání

(Petra , 24. 2. 2012 23:14)

CHci se zeptat, když kočka byla už u kocoura a piořád tak divně mnouká, chce to ještě nebo,jak to funguje? Předem děkuji za odpovět.

kočičí mrouskání

(Petra blabolilová, 24. 2. 2012 23:04)

CHci se zeptat, když kočka byla už u kocoura a piořád tak divně mnouká, chce to ještě nebo? jak to funguje? Předem děkuji za odpovět.

Mrouskání

(Venca, 10. 2. 2012 9:47)

Zdravím nevím co dělat ale užjí to bere 3 dni a já jsem na nervy ! nepordíte ?

mrouskaní

(magda, 30. 1. 2012 9:37)

to mrouskaní koček je tak otravné že bych sahla po nějakych tabletkach ale na to nic není je velice neklidná vyžaduje pozornost otíra se ale nejvíc vadí hlasité mnoukaní

mrouskajici kocka

(honza, 25. 1. 2012 8:54)

chci se zeptat kocka mi mrouska kazdych 14 dni a trva ji to taky 14 dni a hodne zhubla nevim co s tim mam delat poradite mi?


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

následující »