Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dokonalá, ladná bytost, mající svou hlavu. Tak nezávislá. Kočka. Neskutečné zvíře. Fascinující, řekla bych. Zatažitelné drápky, pohyby které by ji záviděla každá modelka. 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

prosím prozraď

(Domi, 4. 5. 2014 13:30)

Ahoj,
Může mít bracha se sestrou koťata ??
Doufám že si to pochopila nevěděla jsem jak to nappsat :D

Prosím poraď

(Anonyme, 5. 5. 2013 18:38)

Prosím poraď mi, nevím jak vyrobit myšku ale ne kuličku.

zatoulané kotě je zpátky

(Irena, 29. 8. 2010 9:25)

Tak dneska je štastný den-kotě se nám po 9 dnech samo objevilo u dveří-už jsme ani nedoufali,v pátek jsme na autobusovém nádraží našli kotě-slečnu,asi 4 měsíce starou,tak jsme si ji vzali a dneska se ten náš tulák vrátil,tak je máme oba dva,doufám že si na sebe zvyknou

Pro Irenu

(Peťka, 24. 8. 2010 21:00)

No možné to je, ale méně pravděpodobné. Cestu určitě najde.:) Pokud ho nic nepřejelo nemějte strach některé kočky se začnou toulat a domů se vrací třeba i po 14 dnech. Držím palce ;)

zatoulané kotě

(Irena, 24. 8. 2010 18:31)

prosím ztratil se nám kocourek,narozený v dubnu,je možné aby se zhruba v 5 měsících začal toulat za kočkama,nebo je ještě moc brzy?je pryč 4-tý den,nemůžeme ho nikde najít,žije jenom venku,máme ho 2 měsíce,myslíte že umí najít cestu domů?

kastrace

(Bohdana, 9. 2. 2010 19:18)

Ahoj,můžete mi,prosím,někdo poradit?Máme dvouletou britku Mášenku.Loni jsme ji dali kastrovat-a od té doby hrozně zhubla(místo,aby přibírala),potravu přijímá normálně,netrpí nechutenstvím.Zato má stále hlasové příznaky,jaké měla,když se mrouskala."Brečí"od té doby každý večer,nosí si v tlamičce svůj pletený míček-jako by to bylo kotě(prostě jako u falešné březosti).Je nám jí líto a bojíme se o ni.Děkuji za radu!

Opravte si pravopisné chyby

(Soňa, 23. 11. 2009 21:21)

Stejně jako jsou kočky krásná zvířata, tak i čeština je krásná řeč. Pokud neumíte pravopis (a to soudě podle spousty hrubých pravopisných chyb opravdu neumíte), tak při psaní blogu používejte slovník spisovné češtiny, popř. i na internetu můžete najít jazykovou příručku. PROSÍM!!!

Rada+náš kočičí příběh

(Tereza Pleskotová (12 let), 26. 5. 2009 14:03)

Dobrý den, souhlasím s Lenčou. Kočičky jsou opravdu citlivé (i kocouři) a nejlépe jim to oplatíte láskou a péči. Protože ona o vás tím, že vám psychycky pomáhá, také "pečuje". Stačí když se s ní pomazlíte, pohrajete, nakrmíte atd....prostě to, co děláte běžně. Našim kočičkám to také dělá radost (aspoň doufám ;-) ) Sem tam jim taťka dá syrové maso, a ven, je vodím na vodítku, je tu mnoho psů, a kocourů, a tak nechci aby se zaběhly, nebo prostě daly dohromady s nějakým kocourkem. Mám špatné zkušennosti. To bylo tak: Dostaly jsme je někdy v létě 2008, a jedene den, jsme je měly doma v paneláku (dostali jsme je od sousedky, z chalupy), byly nádherné, jedna mourovatobílá, (asi víte jakou barvu mám na mysli) a druhá černobílá. Druhý den, jsme je vzali s sebou na chatu (dostali jsme je s klecí, tak byly na chatě na zahradě nejdříve v kleci. Pak jsme je pustili do chaty, a potom ven. Neutekly. Byly malinké (2 měsíce). A ten den, odpoledne, je rodiče vezli na jeden z našich penzionů v Krkonoších, "Sněžná Sova".(já a moje sestřička Andrejka jsme zůstaly na chatě) A tam, se o ně bude starat správce. (bylo to tak i vymyšlené). (do té doby jsme měli jen akvarijní rybky, doma v paneláku). Když už jsme pak na sto procent věděli, že to jsou kočky, pojmenovali jsme je Maily a Meggy
(už předtím byly návrhy na jména). No, a tak teda bydlely na Sněžné Sově, kde si zvykly, být jen poblíž chaty. Moc se jim to tam líbilo, měly tam stráň....a po nějakí době, jsme se dozvěděli, že se Meggy ztratila. Rozbrečela jsem se, a hned ten den, jsme ji vyrazily, z Hradce do Krkonoš hledat. A tak jsme tam přespali....jeli domů, do Hradce, pak jsme tam furt jezdili, hledali ji, nic. Dali jsme na internet do ztrátů a nálezů žádost, (jako že ji hledáme) a mezitím,co byla stracená, jsme přivezly tu druhou, Maily, do Hradce, protože správce musel odjet. Byla u nás zhruba týden, a jeden den, přijel taťka, s Meggy. Posadil ji do pracovny, vedle Maily, a zavolal mě, ještě se svým kamarádem. Já na ně koukala, nechápala sem, co po mě chtějí, až paj jsem si toho se ségrou všimla. Radostně, jsem ji vzala do náruče, a nikdo v tu dobu neměl větší radost než já, a moje rodina....ten den, se s Maily praly, až dost hrubě, ale né zas tak moc. Ale hned tu noc, si k sobě dajly, a usnuly spolu, stočené do klubíčka. (mimochodem, Meggy byla ztracená 3 týdny) no, a tak plynul den po dni, a rozhodli jsme se, že už je na Sněžnou Sovu nevrátíme, že si je necháme. Přece jsou naše. Akorát asi správce, z toho nebyl nadšený, byl na ně zvyklý. Ale prý mezitím co byla Meggy ztracená, si tam jeho přítelkyně, pořídila čičinku. Takže byl asi spokojený. No, a pak nastalo stěhování, z našeho paneláku do domku. Kočky to snášely úplně v pohodě. Byly to ještě koťata. Já a moje ségra Andrejka, jsme bydlely týden u mamčiny kamarádky, aby to rodiče v klidu přestěhovaly. Volaly jsme jim, kočky si už prý zvykly. Během pár dnů. A když už sme byly definitvě přestěhovaný, včetně mě a Andy, bylo to fajn. Kočindy si víc a víc zvykaly, my taky, ven jsme je začali pouštět až po dlohé době, ale jen jednou za čas, a vždy na vodítku. Teplno bylo jak kdy, bylo myslim po zimě, nebo před zimou, já už nevim. A pak jsme je začali pouštět častěji, a častěji, vždy na vodítku, a tak to plyne až do teď, mají nás rády, a chodíme s nimy ven. A mají se moc, a moc, dobře. Doufám že se vám můj příběh líbil. S pozdravem Terka (12 let)

Naše Nelly

(Martina, 21. 5. 2009 22:19)

Dobrý večer, prosím o radu, naší kočičce je 10 měsíců, bydlíme v domečku, takže chodí normálně ven, Nyní již potřetí mrouská,chodí k nám jeden kocour,tak jsme se rozhodli, že jí necháme připustit. Doufám, že to není moc brzy, ale já mám doma celý den otevřeno na zahradu a kočku doma neudlídám. Dnes to bylo poprvé a zdá se mi, že se jim to nějak zalíbilo, dělají to celý den, mám mít nějaký obavy? Nebo mám všechno nechat volně? Přestane mít někdy chuť, není to příjemné, když nám to dělají na zahradě. Díky za odpověď.

mrouskani

(bartosova, 10. 2. 2009 17:37)

Dobry den chtela bych jsem se zeptat.nase kocicka nam zacala mrouskat,trva ji to uz asi 3dny.nevim co mam delat.je to nase prvni kocka takze s tim nemam skusenosti.je to nas mazlicek a docela se ji i bojim v noci pustit ven kdyz chce neni mozno ji nak uklidnit i bez veterinare?slysela jsem ze kdyz se necha sparit tak by mnela prestat je to pravda?dekuji za odpoved.

Pro Nikols

(PETAKOVY, 3. 2. 2009 17:56)

Prášek na co?

masenka

(nikols, 2. 2. 2009 21:30)

dobry den chtela bych jse zeptat jestli se muze neco na mrouskani dat nakej prasek dekuji za odpoved

Odpověď pro Janu

(PETAKOVY majitelka stránek, 31. 1. 2009 17:59)

Doporučuji se zepteat na veterině nebo ve zverimexu...Pokud byste tam nenašla odpověď tak vám to tady napíšu.Ale vřele první doporučuji zkuste na počůraná místa dávat citrén na hodně koček to pomůhá...Držím palce a přeji pěkný den

Prosím o radu.

(Jana, 30. 1. 2009 16:50)

Prosím o radu. Potřeboval bych vědět, jak se jmenuje spray, na počůrané věci v době mroukání kočky, který by měl kočku odpuzovat a kde se dá koupit ? Děkuji předem za radu, Jana.

dotaz

(strychovka@seznam.cz, 24. 9. 2008 12:57)

Ahoj máme na zahradě hodně koček,vždy je přivedou až když koukají.Máme je rádi,jsou zdravé,všichni je krmíme.ale je už jich moc,tak by jsme chtěli antikoncepci do mléka neboť nemůžeme je chytit a dojet k zvěrolékaři.Existuje něco?

pomoc

(lenča, 30. 5. 2008 16:23)

ahojky míšo,vím jaké to je mám taky kočku teda kocourka.Taky se někdy strachuju že mi uteče a už mu nic nevrátím,neboj se vrátit jí můžeš všechno tím že jí budeš hladit hrát si s ní a pod.Máš moc pěkné stránky.Já mám taky stránky o kočkách a tak mě napadlo že bychom je mohli spřátelit a dát nějak dohromady.Jsou tady vážně moc pěkné nápady na hračky.Taky jsem nějaké vymyslela a teď budu muset připsat další:-).Podívej se na moje stránky www.kocicky.estranky.cz a tam něco málo najdeš:-)hlavu vzhůru.Potom mi napiš na e-mail.:lenish-enka@sezanam.cz anebo do komentíků pá