Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výběr kotěte

21. 2. 2007

 

 

Výběr kotěte

 

 

 

 

1.krok

 

Jestli chcete kotě mělo by být v plné péči a měli byste mít na kotě hodně času. Také si musíte rozmyslet, jestli chcete kočičku nebo kocourka a i to jestli chcete kotě živější nebo míň živé,mazlivé nebo méně. Také byste měli vědět jakou kočku chcete, jestli čistokrevnou nebo domácí.

 

 

Kocourek: Jestli jste rozhodnuti pro kocourka měli byste vědět že kocourci značkují.Také jsou o něco málo živější. Ale nemusí to být pravidlem.

 

 

Kočička: Jestli jste rozhodnutí pro kočičku tak byste měli vědět že kočičky mrouskají (jestli chcete vědět více o mrouskání tak jděte do kočkařských rad). Jsou dost živé a mají v pozdějším věku sklony ke tloustnutí.

 

 

2.krok

 

 

Měli byste se rozhodnout, jakou kočku chcete. Jsou kočky krátkosrsté,dlouhosrsté,kočky s polodlouhou srstí, orientální kočky, orientální kočky s krátkosrstou srstí, dlouhosrstou a s polodlouhou.

 

 

 

3.krok

 

 

ORIENTÁLNÍ KOČKA

 

 

Pokud chcete kočku která vyžaduje pozornost majitele,vyžaduje hlazení atd…tak si pořiďte SIAMSKOU KOČKU nebo NĚJAKOU PODOBNOU siamské kočce.Je to kočka orientální krátkosrstá. Tyto kočky jsou velmi náročné a vyžadují velkou pozornost. POKUD NEMÁTE ČAS a pořád pracujete, tak si jí radši nepořizujte,protože by kočka byla velice nešťastná.

  

 

 

KRÁTKOSRSTÁ KOČKA

 

 

Pokud chcete kočku která je obratný lovec myší, příjemný společník a které mají příjemnou povahu,ale i přesto si moc rádi hrají jsou mazlivé a přítulné tak si zvolte KARTOUZSKOU KOČKU,BRITSKOU MODROU KOČKU,EXOTIC SHORTHAIR NEBOLI KRÁTKOSRSTÁ PERŠANKA , ale pozor kdybyste sháněli KRÁTKOSRSTOU PERŠANKU dejte důraz na to KRÁTKOSRSTOU. Samozřejmě je jich hodně druhů a nemůžu vyjmenovávat všechny, jen ty které si myslím že sou takové ideální, ale kdybyste chtěli nějakou jinou kočku, tak se ozvěte a já vám dám informace.

 

 

 

DLOUHOSRSTÁ KOČKA

 

 

Pokud chcete kočku, která se chová přítulně a láskyplně ke známému člověku a mírumilovně k jiným kočkám i psům, zvolte si PERSKOU KOČKU nebo HIMALÁJSKOU KOČKU. Jsou to kočky velmi náročné na srst ,musíte jim kožich česat každý den a česání takového kožichu zabere půl hodiny určitě. Tyto kočky jsou rády i v malém bytě. Mají jen málo touhy po svobodě (venku).

 

 

KOČKA S POLODLOUHOU SRSTÍ

 

 

Jestli chcete kočku čilou,hravou,velkou,která má ráda pohyb za každého počasí a je skvělou společnicí při hrách, tak byste si měli zvolit MAINSKOU MÝVALÍ KOČKU. Je také náročná na údržbu srsti, ale za to je nádherná. 

 

 

  

4.krok

 

 

Jestli už máte vybranou kočku,  měli byste jí shánět potřeby.Jestli nemáte představu, co ta vaše vybraná kočka potřebuje zeptejte se ve zverimexu. Samozřejmě, by kočka měla mít něco jako pelech doporučuji kukaň(látkovou nebo proutěnou,ale kdybyste se rozhodli pro proutěnou, tak je dobré tam dát nějaký polštářek.

 

 

5.krok

 

 

Až budete mít kočičku nebo kocourka a přijedete s ním domů, tak se jí hodně věnujte, protože se jí bude stýskat po sourozencích.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

HIMALÁJSKÁ KOČKA

(Petra, 31. 8. 2009 13:31)

Pro Jindru (i když asi již pozdě:):
Himalájky se u nás chovají pod označením perská s odznaky,dnešní himalájky vypadají jako peršanky a na výstavách pro ně platí i stejný standart.
Povaha je klidná,mazlivá,povídavá (žeby po těch siamkách?:).

HIMALÁJSKÁ KOČKA

(Jindra, 11. 7. 2008 10:29)

Ahoj všichni čtenáři,
zaujala mě zmínka o himalájské kočce ( dlouhosrsté siamce ). Siamáka už mám. Mohl by mi někdo napsat své zkušenosti s tímto plemenem?
Nevíte někdo o nějaká himalájce v útulku na plzeňsku a okolí? Siamáka mám také z útulku.
Pěkný den a celý víkend vám i chlupáčům.
Jindra

odpověď 2

(petakovy majitelka stránek, 7. 11. 2007 15:39)

Kukaň ano to je velmi dobré řešení.U kukaně to není zas tak těžké měla by mít pro mainskou mývalí přibližně hloubku:35cm,Výšku:40 a délku 40cm.U záchodu taky není těžké to,ale u záchodu poznáš.Hlavně ať je vyšší.Přepravka to můžu doporučit plastovou(takovou tu krabici)dá se totiž snadno vytřít kdyby tvůj kocourek zvracel...ta taky ty rozměry jsou takové ať si kocourek může lehnout a rozvalit se tam.To si myslím poznáš jestli ne tak ještě napiš já ti zase odepíšu kdyby si chtěla něco třeba o Mainské Mývalí tak napiš a já tu něco o ní dám pa přeji pěkný den

Velikost pelíšku pro mainskou kočku /2

(Tatiana Biľaková, 7. 11. 2007 10:49)

Pelíšek bych určitě kukaň a asi textilní,záchodech určitě krytý a u přepravky si nejsem jistá ani jestli mám koupit spíše tašku nebo tu krabici a jak velkou taky nevím.
Děkuji.

odpověď

(petakovy majitelka stránek, 6. 11. 2007 18:01)

Pelíšek no tady to je trošku těžké,protože pelíšků je hodně jsou třeba kukaně a ty jsou pro kočky dobré.Kukaň je pelíšek i s horní stěnou jsou buď proutěné nebo textilní.U záchodu tam je to taky těžké potřebovala bych vědět jestli chceš krytý nebo nekrytý i když myslím že chceš krytý.Přepravka tam je to lehčí ale navrhuji ať mi napíšeš jaký ten pelíšek a záchod a ja ti to pak napíšu všechno zatím pa

Velikost pelíšku pro mainskou kočku

(Tatiana Biľaková, 6. 11. 2007 17:14)

Dobrý den, mohli byste mi poradit jak velký by měl být pelíšek, zácho a přepravka pro mainského kocourka? Zatím je to koťe, ale chtěla bych to už koupit i do dospělosti. Děkuji

Odpověď na DOTAZ

(patakovy majitelka stránek, 24. 4. 2007 18:44)

Čerpala sem se svojí zkušenosti.Bude mi 12 let.Zajímalo by mě proč se ptáš?

DOTAZ

(kitten, 23. 4. 2007 12:42)

Zajímalo by mě odkud jsi ty rady čerpala a taky kolik ti je let..